Groep 8

Welkom op de website van College St. Paul

Leuk dat je meer wilt weten over College St. Paul.

Een middelbare school kiezen is best lastig, want hoe weet je nou of een school bij jou past? Om dat te ontdekken kun je het beste Open Dagen bezoeken of proeflessen volgen!

Als je nu al meer over ons wilt weten, kun je hier van alles lezen.

Over College St. Paul

College St. Paul
Op onze school krijg je veel persoonlijke aandacht en gerichte begeleiding. Wij zijn er echt voor jou. In de klas zit je met maximaal 17 andere leerlingen. Docenten kunnen dus veel tijd voor jou maken om je te helpen.

Leuke dingen doen
Bij ons op school draait het niet alleen maar om leren. Er is ook genoeg tijd voor gezellige dingen zoals excursies, schoolfeesten, sportdagen en een toneel- of filmvoorstelling.

Modern gebouw
We zitten in een mooi gebouw. Het is gezellig, maar ook rustig. Onze onder- en bovenbouw hebben elk een eigen leerplein. Je zit dus met leeftijdsgenoten bij elkaar en je leert iedereen snel kennen. Je hebt ook een eigen klaslokaal. De docenten komen in jouw klas, waardoor je lekker kunt blijven zitten. Behalve als je techniekles hebt, kookles of tekenen, dan ga je naar een andere ruimte. En als je gaat gymmen natuurlijk ook.

Bewegen als je wilt
Op de bovenste etage zijn twee gymzalen. Naast het schoolgebouw is een ‘sportkooi’, waar je in de pauzes en na schooltijd kan sporten. Maar als je tijdens de les even wilt bewegen, omdat je onrustig bent, of boos, dan kun je altijd vragen of dat mag. Meestal kan dat wel even, want we vinden het belangrijk dat jij lekker in je vel zit.

De brugklas
Je wordt geplaatst in de brugklas mavo, vmbo-kader, vmbo-basis of combinatieklas. Als je een dubbeladvies hebt, dan start je bij ons op het hogere niveau. Wij zullen je in de brugklas goed helpen, waardoor je je snel thuisvoelt.