Groep 8

Welkom op de website van College St. Paul

Leuk dat je meer wilt weten over College St. Paul.

Een middelbare school kiezen is best lastig. Want hoe weet je nu of een school bij jou past? Om dat te ontdekken kun je het beste open dagen bezoeken of proeflessen volgen.

Onze Open Dag is op zaterdag 23 januari 2021 van 10:30 uur tot 13:30 uur en onze Informatieavond voor ouders is maandag 11 januari 2021 van 19:30 uur tot 20:30 uur. Het lijkt ons leuk als je dan langskomt. Dan kunnen we je van alles vertellen over College St. Paul. Bijvoorbeeld hoe onze klassen zijn ingedeeld, wat voor leerlingen er komen en wat we naast school allemaal nog meer doen.

Als je nu al meer over ons wilt weten, kun je hier van alles lezen.

Open Dag
zaterdag 23 januari 2021
10.30 uur – 13.30 uur

Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek dan onze Open Dag. Je kunt ook gewoon een keertje langs komen met je ouders. Vraag dan aan je ouders of ze een afspraak willen maken. Dat lijkt ons heel leuk!

Hier kun je meer lezen over hoe je je kunt aanmelden en welke regels er gelden.

Over College St. Paul

College St. Paul
Op onze school krijg je veel aandacht en begeleiding. We zijn er echt voor jou. In de klas zit je met maximaal 17 andere leerlingen. Docenten kunnen dus echt tijd voor jou maken om je te helpen.

Leuke dingen doen
Bij ons op school draait het niet alleen maar om leren, er is ook genoeg tijd voor gezellige dingen zoals excursies, schoolfeesten, sportdagen en een toneel- of filmvoorstelling. 

Nieuw gebouw
We zitten in een nieuw gebouw. Het is gezellig, maar ook rustig. Onze onder- en bovenbouw hebben elk een eigen leerplein. Je zit dus met leeftijdsgenoten bij elkaar en je leert iedereen snel kennen. Je hebt ook een eigen klaslokaal. De docenten komen in jouw klas, waardoor je lekker kunt blijven zitten. Behalve als je techniekles hebt, kookles of tekenen, dan ga je naar een andere ruimte. En als je gaat gymmen natuurlijk ook. 

Bewegen als je wilt
Op de bovenste etage zijn twee gymzalen. Naast het schoolgebouw is een ‘sportkooi’, waar je in de pauzes en na schooltijd kan sporten. Maar als je tijdens de les even wilt bewegen, omdat je onrustig bent, of boos, dan kun je altijd vragen of dat mag. Meestal kan dat wel even, we doen er alles aan om jou een leuke schooltijd te bezorgen. 

De brugklas
Je wordt geplaatst in de brugklas mavo, vmbo-kader, vmbo-basis of combinatieklas. Als je een dubbeladvies hebt, dan start je bij ons op het hogere niveau. Wij zullen je in de brugklas goed helpen, zodat je goed op je plek zit.