College St. Paul is een kleine school met rond de 300 leerlingen. In de brugklassen is ruimte voor 100 leerlingen. Onze school volgt de regionale BOVO-regels die de scholen in Den Haag volgen. We nemen leerlingen aan met de volgende adviezen:
Groep A: Leerlingen met de volgende basisschooladviezen:
Voor deze groep hebben we 68 plaatsen beschikbaar. Aan de hand van de aanmeldingen zullen we brugklassen formeren. Uw kind kan terecht komen in een vmbo-basis-klas, een vmbo-kaderklas of een combinatieklas.
Groep B: Leerlingen met de volgende basisschooladviezen:
Voor deze groep hebben we 17 plekken beschikbaar. Al deze leerlingen worden in een tl-klas geplaatst.
Groep C: leerlingen met een vmbo bbl tot en met tl met lwoo basisschooladvies, gecombineerd met een advies voor extra ondersteuning op sociaal- emotioneel gebied (meer ondersteuning dan passend is bij lwoo).
Voor deze groep hebben we 15 plekken beschikbaar. Al deze leerlingen worden in een structuurgroep geplaatst.
Proces
Onze school volgt de regionale BOVO-regels die de scholen in Den Haag volgen.
Na de aanmelding bekijkt het toelatingsteam (orthopedagoog en coördinator intake) op grond van de beschikbare informatie of uw kind voldoet aan alle criteria en past in het ondersteuningsprofiel van onze school. Wij beslissen dan of uw kind toelaatbaar is.
Dinsdag 13 mei 2025 ontvangen ouders vanaf 17.00 uur bericht met toelatingsbesluit vanuit BOVO. LET OP: BOVO mag vanuit AVG alleen ouders berichten die daarvoor via de po- of vo-school toestemming hebben gegeven. Uiterlijk donderdag 15 mei 2025 ontvangen ouders bericht vanuit de school.
Mogelijk nodigen wij u uit voor een oriënterend gesprek. Wij vinden het fijn als uw kind meekomt naar dit gesprek.
Lotingsprocedure
De laatste jaren is er op College St. Paul niet geloot. Mochten we dit jaar wel moeten loten dan geldt de volgende procedure:
Alle leerlingen in groep A vormen samen 1 groep. We maken bij het loten geen onderscheid binnen deze groep. Alle leerlingen in groep B vormen samen ook 1 groep. We maken bij het loten geen onderscheid binnen deze groep.
Voor de leerlingen die niet bij ons geplaatst kunnen worden, maar die wel onder de zorgplicht vallen, zullen we een passende andere school zoeken.
Als uw kind bij ons geplaatst is, sturen wij u de inschrijfformulieren toe zodat wij de inschrijving definitief kunnen maken. Mocht u dan nog niet voor een gesprek bij ons geweest zijn, dan nodigen wij u alsnog uit voor een gesprek met ons intake-team voor een kennismaking.
Zij-instroom
In een enkel geval kunnen leerlingen zich tijdens het schooljaar bij ons aanmelden voor onze school. Wij werken hiervoor altijd samen met de school waar uw kind nu op zit.
Aanmelden
Via Onderwijstransparant logt u in uw persoonlijke OT-account in. Via dit portaal meldt u uw kind aan. De aanmelding moet uiterlijk maandagavond 31 maart middernacht gedaan zijn. U kiest in de voorkeurslijst minimaal vier scholen.
Via deze link komt u direct op de website van BOVO Haaglanden.
Wij verzoeken u om minimaal 5 scholen op de voorkeurslijst in te vullen.
Tijdpad aanmelding brugklas
Tijdpad eerste aanmeldingsperiode
Oriëntatieperiode: maandag 6 januari 2025 t/m zaterdag 15 maart 2025.
Tijdens de doorstroomtoets zijn er alleen Open Dagen op zaterdag.
Eerste aanmeldingsperiode: dinsdag 18 maart t/m maandag 31 maart 2024
Loting (indien nodig): dinsdag 13 mei 2025
Dinsdag 13 mei 2025 ontvangen ouders na 17.00 uur bericht met toelatingsbesluit vanuit BOVO. LET OP: BOVO mag vanuit AVG alleen ouders berichten die daarvoor via de po- of vo-school toestemming hebben gegeven. Uiterlijk donderdag 15 mei 2025 ontvangen ouders bericht vanuit de school.
Tweede aanmeldingsperiode (oriëntatie en aanmelden)
Periode: 20 mei 2025 tot en met 23 mei 2025.
Loting en matching leerlingen tweede aanmeldperiode: dinsdag 3 juni 2024
Dinsdag 3 juni 2025 ontvangen ouders na 15.00 uur bericht met het toelatingsbesluit vanuit BOVO. LET OP: BOVO mag vanuit AVG alleen ouders berichten die daarvoor via de po- of vo-school toestemming hebben gegeven. Uiterlijk donderdag 5 juni 2025 vanaf 15.00 uur ontvangen ouders bericht vanuit de school.
College St. Paul: Ook voor vmbo-tl!
Naast de Basis- en Kaderleerweg bieden wij op College St Paul ook de Theoretische Leerweg (tl)aan. Deze leerweg is de hoogste binnen het vmbo en is te vergelijken met de oude mavo. Leerlingen die op College St. Paul een tl-diploma behalen kunnen daarmee doorstromen naar de hogere niveaus van het mbo of geeft de mogelijkheid om door te stromen naar de havo.
Na twee jaar in de onderbouw stromen de leerlingen door naar de bovenbouw waar het eindexamen in klas 3 al begint. In het vierde leerjaar doen leerlingen in de tl-examen in de volgende vakken:
Daarnaast moeten lichamelijke opvoeding en culturele vorming met een voldoende worden afgesloten.
Het vakkenpakket in de Theoretische Leerweg is een breed en gevarieerd pakket, en dit vraagt veel inzet van de leerlingen. Natuurlijk krijgen ook de leerlingen op de tl de extra aandacht die op College St. Paul gewoon is. Onze school is zeer succesvol met deze aanpak; het slagingspercentage van de tl ligt hoog, afgelopen schooljaar zelfs op 100%!
Om er voor te zorgen dat de theoretische leerweg afwisselend en aantrekkelijk is en blijft voor onze leerlingen is er in het lesprogramma ook aandacht voor excursies en andere, praktische zaken. Zo gaan de leerlingen in leerjaar 3 en in leerjaar 4 gedurende twee weken op stage om kennis en vaardigheden op te doen in de praktijk.
Zij-instroom voor schooljaar 2023-2024
Als er plek is hebben wij de volgende gegevens van de leerling nodig:
Indien aanwezig ontvangen wij ook graag:
Het intaketeam zal op basis van de beschikbare gegevens beslissen of de leerling plaatsbaar is op College St. Paul. De coördinator zij-instroom zal u telefonisch op de hoogte brengen van het besluit. Indien de leerling plaatsbaar is, zal er een kennismakingsgesprek worden ingepland en een datum worden afgesproken voor de start op school.